Delen op social media kanalen

Defensie houdt op dinsdag 19 oktober een informatieavond over de overstap van een zogenoemde geluidshindermaat. Wist u dat geluid rondom luchthavens wordt gemeten? Dat gebeurt veelvuldig omdat het informatie geeft over de impact op de omgeving. Er is een verandering op komst en dat laat niet lang op zich wachten. De meeteenheid gaat dit jaar nog veranderen van Ke naar Lden. 

In een notendop: Defensie bereidt voor de militaire luchthavens, waaronder De Peel, de overstap voor van Kosteneenheden (Ke) naar Level day-evening-night (Lden) als geluidshindermaat. De Lden is een algemeen gebruikte maat voor de geluidbelasting door luchtvaart, industrie en weg- en treinverkeer. Als Lden een betrouwbaarder beeld geeft van de geluidsbelasting voor omgeving dan is dat een overtuigende reden voor Defensie om in het vervolg te gaan rekenen in deze meeteenheid.  

Wilt u meer weten over deze verandering en wat dit betekent voor De Peel, dan bent u van harte welkom om te komen luisteren naar een presentatie die aan Commissie Overleg en Voorlichting Milieu (COVM) van De Peel gegeven wordt. Vervolgens gaat Defensie ook graag met u in gesprek om vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Uiteindelijk gaat het erom dat u begrijpt wat er gaat gebeuren en dat het geen technische briefing wordt die alleen maar vraagtekens oplevert. Uw betrokkenheid speelt daarbij een belangrijk rol!

De informatieavond begint om 19.30 uur en vindt plaats in hotel Asteria Venray aan de Maasheseweg 80A in Venray (pal aan afslag Venray Noord van de A73). De inloop is vanaf 19.00 uur.

Vanwege de overheidsmaatregelen in verband met COVID-19 voor horecagelegenheden moeten bezoekers van 14 jaar en ouder een coronatoegangsbewijs en een identiteitsbewijs kunnen tonen. Defensie zal bij de ingang van de zaal bezoekers vragen hun naam en e-mailadres op een lijst te noteren ten behoeve van een bron- en contactonderzoek door de GGD in geval van een onverhoopte besmetting. Deze lijst wordt uiterlijk twee weken na deze bijeenkomst vernietigd.

Deze informatieavond, die NIET over het luchthavenbesluit gaat  is ook op afstand te volgen via een livestreamverbinding via de volgende link: https://youtu.be/UaLfZm5lJUg 
Wilt u op een later moment kennis nemen van wat er op deze informatieavond is gezegd, dan kunt u terecht op https://www.defensie.nl/onderwerpen/luchthavenbesluiten/luchthavenbesluit-de-peel/downloads

Foto
Archief Omroep Venray