Delen op social media kanalen

D'n Âld Venrodsen Ieërepries van Veldeke Venray zal in 2022 uitgereikt worden aan Frits Basten. Deze prijs, ingesteld in 1976, is bedoeld om personen of verenigingen te eren, die zich op de een of andere wijze hebben ingezet voor het behoud van de Venrayse taal en/of de Venrayse volkscultuur.

Frits Basten ontvangt de prijs onder andere, omdat hij al 30 jaar de Venrodsen Aovend van Veldeke Venray mede organiseert en jarenlang heeft gepresenteerd. Verder is hij al ruim 20 jaar bestuurslid en vicevoorzitter van Veldeke Venray, waarvan hij dinsdagavond 12 oktober afscheid heeft genomen.

Tijdens jaarvergadering op 12 oktober werd Frits Basten bij zijn afscheid, bloemen aangeboden en kreeg hij de mededeling, dat in het voorjaar van 2022 D'n Âld Venrodsen Ieërepries zal worden uitgereikt.