Delen op social media kanalen

Op 18 oktober a.s. organiseert de Katholieke Bond voor Ouderen afdeling Veulen een gezellige fotokijkmiddag. Samen met Stichting Veulens Historie Herleeft en RooyNet zal het een cultuurhistorische middag worden, waar met name de historie van Veulen aan de orde komt.

De middag begint om 14.00 uur en wordt gehouden in de Hoefslag in Veulen. Voor de pauze is er een uitleg over de website RooyNet. Mensen worden dan geïnformeerd hoe ze hun familie of ouderlijk huis terug kunnen vinden. Stichting Veulens Historie Herleeft heeft immers een grote digitale collectie. Sinds augustus 2020 staat een groot gedeelte daarvan op RooyNet. Ook heeft de stichting nog een partij onbeschreven foto's. Na de pauze zullen deze aan de bezoekers op een groot scherm getoond worden. De bedoeling is dat bij de oude foto’s relevante gegevens als gebeurtenis, namen en jaartallen bekend worden. Als de juiste gegevens bekend zijn, kan de foto in het archief van Stichting Veulens Historie Herleeft en op RooyNet in hun eigen collectie. De website RooyNet brengt het Venrayse cultuurhistorische erfgoed wereldwijd voor het voetlicht met foto’s, films, documenten en geluidfragmenten. Een schat aan gegevens die nog steeds wordt aangevuld.

Iedereen, ook niet leden van KBO-Veulen, is dan welkom om de oude foto’s te komen bekijken en wellicht dat u zichzelf of familie, vrienden of bekenden op de foto’s terugziet. De entree is gratis en het belooft weer een heel gezellige middag te worden.

Op de foto ziet u het gezin van Hannes en Koba Boom-Vullings met hun kinderen, woonachtig in Veulen, verhuisden naderhand naar Venray. Johannes Boom werd geboren in Merselo. Hij trouwde op 1899 met Jacoba Vullings. Koba werd in de Brabander geboren. Hannes was strodekker in een tijd dat vele woningen nog met riet overdekt waren. Ze gingen in Veulen H 15 wonen. Hannes en Koba kregen twaalf kinderen, waarvan twee tweelingen. De jongste tweeling overleed kort na de geboorte. Naderhand verhuisde het gezin naar Venray. Deze foto is uit de twintiger jaren. Staande v.l.n.r.: Louis, Jet, Bert, Sjang, Wim, Handrie To en Jaap. Zittend: Carolien en Mien.

 

Foto
Stichting Veulens Historie Herleeft.
Bron
Stichting Veulens Historie Herleeft.