Delen op social media kanalen

Vanaf juli 2022 wordt het in alle woningen wettelijk verplicht om op iedere verdieping een werkende rookmelder te hebben hangen. Via de webinar ‘Rookmelders Redden Levens’, wil Brandweer Limburg-Noord haar inwoners actief informeren over de aanstaande rookmeldersplicht en hen helpen om woningen zo veilig mogelijk te maken. De webinar wordt gehouden op 5 oktober van 19.30 tot 20.30 uur.

Uit onderzoek blijkt dat 75% van de huishoudens in regio Limburg-Noord een werkende rookmelder in huis hebben. Toch kan de nieuwe rookmelderplicht vragen oproepen. De vragen die tijdens deze webinar besproken worden zijn onder andere: Heb ik wel voldoende rookmelders? Waar kan ik deze het beste ophangen? Hoe onderhoud ik mijn rookmelders, zodat ik altijd op ze kan vertrouwen? Wat betekent de nieuwe rookmelderplicht voor mij?

De hele maand oktober staat in het teken van brandpreventie. Deze maand gaan namelijk de Nationale Brandpreventieweken van start, met als thema ‘Rookmelders Redden Levens’. De Brandpreventieweken hebben tot doel brand te voorkomen, te beperken en te bestrijden. Brandweer Limburg-Noord besteedt de hele maand oktober ook extra aandacht aan dit onderwerp. Zo is het regionaal webinar onderdeel van deze Brandpreventieweken. 

Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 4 oktober via het aanmeldformulier.