Delen op social media kanalen

Op zaterdag 23 en zondag 24 oktober wordt The DriveXperience gehouden in Venray. Jonge automobilisten (17-24), die in bezit zijn van hun rijbewijs, kunnen op deze twee dagen leren veiliger aan het verkeer deel te nemen. De training is georganiseerd door de 8 gemeenten in Noord-Limburg.

“In Noord-Limburg vallen jaarlijks slachtoffers in het verkeer, meer nog dan het landelijk gemiddelde. Jongeren zijn in het verkeer een extra kwetsbare doelgroep. Door ze een dag lang te trainen op hun rijvaardigheid maken we hen steviger in het verkeer”, aldus Peter van Wijlick programma coördinator Trendsportal.

The DriveXperience wordt gehouden op het terrein aan de Keizersveld 69 in Venray. Een training duurt één dag van 9.00 – 16.00 uur en is gratis. Aanmelden kan via www.thedrivexperience.nl

Deelnemers leren onder leiding van coaches tijdens drie verschillende onderdelen hoe een gevaarlijke situatie te voorkomen. De Onderdelen die aangeboden worden zijn: een praktijkrit, een mobiele gladde rem/slipbaan, en ervaring uitwisselen met andere deelnemers.

Deze praktijkdagen The DriveXperience zijn een initiatief van - en worden gesubsidieerd door - het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROVZH) en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL).