Delen op social media kanalen

In vervolg op de campagne ‘Venray Bespaart 2020’ organiseert de gemeente op 9 oktober eenmalig een actiezaterdag in Gamma en Praxis. Woningeigenaren en huurders kunnen dan maximaal €90,- aan cadeaubonnen krijgen als ze energiebesparende artikelen uitzoeken.

Vorig jaar had de gemeente in samenwerking met de bouwmarkten Gamma en Praxis in Venray een waardebonnenactie opgezet. Dit en volgend jaar komt er een vervolg op deze campagne. Om te beginnen op 9 oktober in de bouwmarkten en in het najaar een digitaal declaratieloket. Het wordt dan mogelijk om voor maximaal € 90,- energiebesparende producten via de website van Duurzaam Bouwloket te declareren, of zelfs via de website artikelen te bestellen. Binnenkort meer informatie hierover.

De eerdere actie was alleen bedoeld voor woningeigenaren. In de nieuwe regeling kunnen ook huurders energiebesparende spullen aanschaffen en daarvoor €90,- subsidie krijgen. “Je moet dan denken aan isolatiemateriaal, ledlampen, radiatorfolie of radiatorventilatoren, slimmer thermostaten, maar ook aan buitenzonwering”, somt duurzaamheidswethouder Cor Vervoort op. De lijst met alle energiebesparende artikelen van de actie is te vinden op:

https://www.venray.nl/venray-bespaart-2021-2022

Voor de eerdere actiezaterdagen hebben alle woningeigenaren een brief gekregen, waarmee de inkopen gedaan konden worden. Voor de markt van 9 oktober doen ze dat anders. Woningeigenaren nemen dan een kopie van hun paspoort én een kopie van hun OZB-aanslag (of screenshot van een bankafschrift van de OZB-betaling) mee naar de marktkraam.

Huurders nemen ook een kopie van hun paspoort mee én een kopie van hun huurcontract, waar duidelijk hun naam en adres op staat.

Inwoners met een ongebruikte bewonersbrief, kunnen die (samen met hun paspoort) meenemen naar de bouwmarkt. Voor hen is de kopie van de OZB-aanslag niet nodig.

De nieuwe acties onder de vlag van ‘Venray Bespaart 2021-2022’ passen in het beleid van de gemeente om klimaatverandering tegen te gaan. “De noodzaak dat we daar allemaal onze steentje aan bijdragen, is groter dan ooit. Kijk naar de dramatisch snelle klimaatverandering met de recente overstromingen en bosbranden tot gevolg. Ook kleine acties, dicht bij huis helpen daarbij!”, zegt wethouder Cor Vervoort.

In de loop van 2022 gaat gemeente Venray meer acties opzetten. Houd daarvoor www.venray.nl/venraybespaart<http://www.venray.nl/venraybespaart> en de Facebookpagina in de gaten.

 

Foto
Pixabay