Delen op social media kanalen

Maandag 20 september ontving Marie van Dijck-Lier (85) uit Venray een zilveren bijtje van de gemeente Venray. Dit bijtje werd haar uitgereikt door burgemeester Luc Winants tijdens een bijeenkomst in De Tol in Venray.

Marie van Dijck is 25 jaar geleden gestart via de toenmalige Unie voor Vrijwilligers bij een locatie van de Zorggroep, verzorgingshuis Het Schuttersveld. In eerste instantie hielp Marie in het restaurant met koffie schenken, maar al snel werd ze gevraagd als vrijwilligster bij dagverzorging 't Stekske. Toen de dagverzorging ging verhuizen naar de Tol in het Ambachtkwartier, verhuisde Marie mee. De dagverzorging werd toen dagbesteding.

Ondanks haar leeftijd staat Marie altijd paraat en komt ze trouw op maandag- en vrijdagmiddag naar de Tol om te ondersteunen bij activiteiten, een praatje te maken met bezoekers en te helpen met de koffie.

Gemeente Venray wil Marie van Dijck bedanken voor haar uitzonderlijke vrijwilligerswerk en beloont haar met een zilveren bijtje.