Delen op social media kanalen

De Venrayse / Horsterse band zet er na ruim 57 jaar muzikaal een punt achter. Onder meer corona, maar ook gezondheidsredenen, van de leden is de reden van dit besluit, meldt Omroep Horst aan de Maas.  

Predilection begon in 1965 met Jac Hanssen, Bert van Heesch, Bert van Elswijk, Leo Janssen en Tom op de Laak. Via talentenjachten en de Radio Luxemburg Record Beatshow kreeg de band meer en meer bekendheid. Het spelen van mooie "sixties" nummers werd ondersteund door een heuse lichtshow, voor die tijd een unicum.

Het waren roerige maar ook schitterende jaren. Door militaire dienst kwam daar begin jaren '70 een einde aan. Wel werd nog in weekends het jongerenkoor in America muzikaal begeleid. Toen in 1991 de beroemde Beatnights werden georganiseerd was Predilection weer present. In 2003 kwamen Dave Edwards uit Venray en Mees Nunumete (voormalig lid De Vrijbuiters) de band versterken en vele optredens verder viert Predilection in 2015 haar 50-jarig bestaan. Vanaf die tijd speelt gitarist en zanger Huub Dijckmanns (voormalig lid van The Classics) ook mee.

De groep maakte ook leuke fanreizen naar Folkestone en Liverpool in het Verenigd Koninkrijk. De band geeft nog één unplugged optreden bij Omroep Horst aan de Maas in het programma Beat Westcoast & Hits van Jan Droesen. Dit optreden vindt plaats in 't Gasthoes, de exacte datum maakt de band later bekend.

Foto
Marion Minten (Omroep Venray)