Delen op social media kanalen

Al voor het vijfde jaar waren in Venrayse centrum afgelopen zondag Living Statues te gast. Net als vorig jaar niet in april, omdat de coronaregels dat niet toe lieten, maar op de koopzondag in augustus.

Ondanks het slechte weer, werd het in de loop van de middag alsmaar drukker.Het was knap om te zien hoe de professionele acteurs niet te onderscheiden waren van echte standbeelden.

Alleen als er een muntje in hun bakje viel, kwamen de verrassingen. Steeds weer werd het publiek op het verkeerde been gezet en gebeurde het tegenovergestelde van wat verwacht werd.

Op de grote markt was er een workshop voor kinderen. In 20 minuten werden ze geschminkt, aangekleed en geleerd hoe ze het beste als levend beeld konden gaan staan op een van de drie sokkels. En toen ze ontdekten hoe je de omstanders kon verrassen en daardoor een extra zakcentje in hun centenbakje kwam, hadden ze het grootste plezier.

Het publiek kon stemmen op de beelden en tegen vijf uur werd bekend dat nummer zes “Bloody Pirates” gewonnen had. De jonge Dania stond als schobbejak samen met haar vader op een boot, die telkens als er een muntje werd gegeven, in een gevaarlijke storm terecht kwam. Toevallig was het ook deze act die door het jeugdjournaal werd gevolgd en zondagavond werd uitgezonden tijdens het journaal.

Onder de stemmers werden, door winkeliersvereniging Venray Centraal, ook nog eens twee dinerbonnen van honderd euro verloot. Deze waren voor Willie Alaerds en Marga Munsters.

Foto
Venray Centraal
Bron
Venray Centraal