Delen op social media kanalen

In de Engelse tuin aan de Raadhuisstraat in Venray is het kunstwerk van Theo van Dam 'De Wachter', vervangen door een gekleurde 'Wachter'. Die houdt symbolisch de wacht over de tuin.

Van Dam werd geïnspireerd door zijn tuin. Hij zag hoe bijzonder het is dat alle bloemen en het groen, kleur en rust geven aan je dagelijkse leven. Daar moet je zuinig op zijn. Er moet iets zijn wat dat bewaakt. Symbolisch is dat De Wachter geworden. Die herinnert je eraan dat al dat moois om je heen zorg en aandacht verdient.

Over het beeld zelf. Je ziet een fiere houding. Een uitstraling van: hier sta ik, met de handen in de zij. De openingen in het beeld zijn de twee die toezien, oplettend aanwezig zijn. Het beeld is gemaakt van gips, polyurethaan en autolak en komt tussen de bloemen prachtig tot z'n recht.

De Engelse tuin is alle dagen open.