Delen op social media kanalen

Speciaal voor kinderen die samen met (groot)ouders een spannende speurtocht willen doen, is er in augustus een speurtocht uitgezet op Landgoed en Natuurbegraafplaats Weverslo. Met behulp van een verhalenbrief – die bij de ingang klaar ligt – kunnen (groot)ouders en klein)kinderen dagelijks tussen zonsopgang en zonsondergang de speurtocht lopen.

Landgoed en Natuurbegraafplaats Weverslo is een klein natuurgebied dat ligt tussen Heide, Merselo en Veltum/Venray. De ingang is aan de Janslust. Er mag tussen een half uur na zonsopgang en een half uur voor zonsondergang vrij worden gewandeld. Veel mensen doen dat ook. Om deze kleine natuurparel beter te leren kennen is er in de zomerperiode een speciale opa en oma speurtocht uitgezet. Jong en oud kunnen zo door goede samenwerking veel te weten komen over de historie en de huidige functie van het gebied. In het gebied zijn nog veel historische cultuur- en natuurelementen te vinden als bewijs van vroegere activiteiten. En natuurlijk zijn er ook veel aanwijzingen die laten zien was de huidige functie is van dit gebied. De speurtocht helpt om die verborgen geheimen te vinden.

De speurtocht gaat over de paden die kris kras door dit mooie stukje natuur lopen. Bij het informatiecentrum het Boshuis kunnen de opa’s en oma’s - en natuurlijk ook de vaders en de moeders - een wandelkaart krijgen. Daar staan vragen en opdrachten op die oud en jong samen moeten oplossen. En op de kaart is ook ruimte om een eigen verhaal te vertellen over hoe het vroeger was en hoe het nu is.

De verhalenkaarten kunnen tussen zonsopgang en zonsondergang gepakt worden uit een speciaal speurtochtbakje bij de ingang van het terrein. Verhalenkaarten met antwoorden en verhalen kunnen tot en met 31 augustus worden ingeleverd bij het Boshuis. Dat hoeft niet persé op de zelfde dag dat je de wandeling doet.

De kaart met antwoorden en de verhalen kunnen elke middag tussen 13.30 uur en 16.30 uur ingeleverd worden bij het Boshuis. Voor de kinderen is er dan als beloning een verrassing. Meer informatie en nieuwtjes over de speurtocht vind je op de website, facebook en Instagrampagina’s van Weverslo. Volg die dus goed als je de speurtocht hebt gemaakt en de kaart hebt ingeleverd.

 

Foto
Archief Omroep Venray