Delen op social media kanalen

Van de mededingingsautoriteit ACM mag uitvaartorganisatie DELA  de in financiële nood verkerende branchegenoot Yarden overnemen. Voorwaarde is wel dat de twee bedrijven zeven crematoria en twee uitvaartcentra verkopen. 

Hierdoor blijven er nog voldoende alternatieven over in de uitvaartbranche. In negen regio's zou die keuze in het gedrang kunnen komen na het samengaan van de twee.

Met de overname van de DELA blijft Yarden de ondergang bespaard. Ook komt er zekerheid voor de polishouders van de uitvaartverzekeringen van Yarden.

In onze provincie moet voor het uitvaartcentrum van Yarden aan het Keizersveld in Venray een nieuwe eigenaar worden gezocht. Dit geldt ook voor het crematorium in Blerick. De ACM moet de kopers van deze locaties goedkeuren, melden diverse media.

Foto
Pixabay