Delen op social media kanalen

Nederlanders die vanaf dinsdag 27 juli naar Duitsland gaan om bijvoorbeeld te tanken of te winkelen, moeten bij het passeren van de Duitse grens een vaccinatiebewijs, bewijs van genezing of negatieve sneltest niet ouder dan 48 uur, moeten kunnen laten zien. Deze documenten moeten voor vertrek in Nederland worden geregeld.

Voor Nederlanders die korter dan 24 uur (grensverkeer) in Duitsland verblijven, geldt geen aanmeld- of quarantaineplicht, zoals voor vakantiereizigers naar Duitsland. Vakantiereizigers moeten zich vóór vertrek registreren en zijn verplicht om na aankomst op bestemming tien dagen in quarantaine te gaan indien zij niet gevaccineerd zijn of genezen van het coronavirus. Wel mag men een eerste- of tweedegraads familie of levenspartner bezoeken binnen een gestelde periode van 72 uur. Mensen die op doorreis zijn naar bijvoorbeeld Italië of Oostenrijk hoeven niet in quarantaine mits ze niet in Duitsland overnacht. De politie controleert aan de grens middels steekproeven.

Foto
Elionas via Pixabay