Delen op social media kanalen

Tijdens een extra raadsvergadering is woensdag Chantal Nijkerken-de Haan geïnstalleerd als wethouder in de gemeente Venray.

Nadat het CDA uit de coalitie in Venray stapte, gingen de overige partijen in de raad onmiddellijk aan de slag met een verkenning en de zoektocht naar een nieuwe wethouder. 

Chantal Nijkerken-de Haan (47) is woonachtig in Schinveld (gemeente Beekdaelen). Tot maart 2021 was zij zes jaar lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Daar was zij onder andere woordvoerder Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarvoor was zij onafhankelijk wethouder en locoburgemeester in de gemeente Meerssen (2013-2014) en wethouder in de gemeente Onderbanken (2010-2012). In haar eerdere carrière heeft zij lang gewerkt in het ziekenhuiswezen.

Voor haar benoeming waren er 15 voor , 7 waren er tegen en één stem was blanco / ongeldig. Chantal Nijkerken- De Haan heeft ontheffing gekregen om als plicht naar Venray te verhuizen. Dit was unaniem. 

Foto
Screenshot vanuit het gemeentehuis