Delen op social media kanalen

De inzet van defensie bij de waterramp in Limburg wordt verder uitgebreid en verlengd. Ditmaal met militairen van het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC) uit Vredepeel. Deze eenheid voor lucht- en raketverdediging is als enige eenheid gestationeerd in Limburg.

120 militairen van het DGLC, normaal met hun wapensystemen naar de lucht gericht, zijn afgelopen nacht ingezet in Meerssen en Maastricht waar ze hebben geholpen met het vullen en plaatsen van zandzakken. Ook hebben ze diverse evacuaties kunnen uitvoeren. Daarnaast heeft het DGLC een tweetal brandstofauto’s beschikbaar gesteld die nog het hele weekend aanwezig zullen zijn in het rampgebied.

Tot wanneer de hulp nodig is, hangt volgens het DGLC af van hoe de situatie zich de komende dagen ontwikkelt. Als onderdeel van de Koninklijke Landmacht schiet DGLC de regio te hulp op verzoek van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. De bijna 300 militairen kwamen tot nu toe in actie in Elsloo, Heerlen, Hoensbroek, Mechelen, Meerssen, Schinnen, Valkenburg en Maastricht.

Foto
Ministerie van Defensie