Delen op social media kanalen

Het programma Tour de L1mbourg van L1 komt vrijdag 9 juli vanuit Ysselsteyn. De wielerprogramma van regionale omroep strijkt neer aan het Lovinckplein. 

L1 doet sinds de start van de Tour de France 20 Limburgse wielergemeenten aan. Dit na een lange coronaperiode. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. L1: “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar,." Dagelijks is er aandacht voor de fietsroutes in de omgeving. 

Bij de opnames van Tour de L1mbourg is publiek welkom, vanaf even voor 18:30. L1 respecteert te allen tijde de coronaregels, gehanteerd door het RIVM. Dus 1,5 meter afstand is noodzakelijk. Het aantal personen dat de omroep kan toelaten is daarom beperkt, afhankelijk ook van de ruimte op de opnameplek.

Om alles in goede banen te laten lopen zet L1 tijdens de opnames een ‘corona-officier’ in. Die heeft als taak ervoor te waken dat de coronaregels door iedereen worden nageleefd voor, tijdens en na iedere uitzending.

De uitzending is om 18.30 uur live op L1 TV. Herhaling om 20:30 en 22:30. Te zien op digitale tv: Ziggo kanaal 713 en KPN kanaal 508. De presentatie is in handen van Maurice de heus. Hij wordt geassisteerd door oud wielrenner Gert Jacobs. Vanuit Frankrijk doet Maurice Jessen verslag.