Delen op social media kanalen

Afgelopen zaterdag is het levenskunstpad in Wanssum geopend. Ontwikkelaars Bianca Ambrosius en Kiki Jaspers opende de therapeutische wandelroute in het bijzijn van leerlingen van basisschool De Peddepoel.

Het levenskunstpad in Wanssum is een therapeutische wandelroute waar kunst en natuur elkaar versterken. "Wandelaars maken een reis door de buitenwereld die hen bij hun binnenwereld brengt", zegt Jaspers. Het eerste kunstwerk op de route staat bij de haven in het dorp en schijnt als een vuurtoren zijn licht over het gebied. De zuilen zijn ingelegd met bijzondere creaties van alle kinderen van Basisschool de Peddepoel in Wanssum. Boven op de zuil staat het historische 'torentje van Wanssum': Het torentje dat behouden is gebleven na de sloop van Den Schellaert. Het kunstwerk is zo ontworpen, dat alle getekende visjes op de zuil bij hoogwater vrij in het water kunnen zwemmen. "Maar het torentje, dat zal altijd boven water blijven".

Voor meer informatie: www.levenskunstpad.nl

Opening levenskunstpad

Foto
Mara van den Oetelaar