Delen op social media kanalen

Het kabinet stopt vanaf volgende week zaterdag met de meeste coronaregels.1,5 meter afstand wordt de norm die bepaalt wat er wel en niet mogelijk is. "Alles wat op anderhalve meter kan, mag vanaf 26 juni weer", zei demissionair minister-president Mark Rutte vrijdag op de coronapersconferentie.

Vanaf die dag is in supermarkten en andere winkels een mondkapje niet meer verplicht. In het ov en op middelbare scholen moet dat nog wel. Voor bezoek thuis, restaurants, theaters, bioscopen en poppodia wordt het maximumaantal gasten losgelaten, mits afstand houden lukt. Werknemers mogen vanaf 26 juni voor de helft van de werktijd naar kantoor, met ook daar de 1,5 meter als voorwaarde.

Kijk hier Nederland zet grote stap: bijna alles kan op anderhalve meter | Nieuwsbericht | Rijksoverheid.nl voor meer informatie.

Foto
Pixabay