Delen op social media kanalen

Mensen die graag een vaccinatiestempel in het gele vaccinatieboekje willen, kunnen dat boekje nog steeds niet bij de GGD Limburg-Noord krijgen.

Dat meldt 1Limburg. De GGD had donderdag een nieuwe zending verwacht, maar die lading is niet aangekomen.

Dinsdag meldde de GGD al dat de nieuwe boekjes op waren. Mensen die al een boekje hebben, kunnen dat wel meenemen naar hun vaccinatieafspraak en krijgen gewoon een stempel. Nu vanwege de coronacrisis miljoenen mensen een vaccinatie halen, is ook de vraag naar de gele boekjes flink gestegen. Het is niet duidelijk wanneer er wel weer nieuwe boekjes beschikbaar zijn.

Het gele boekje wordt internationaal wel gezien als bewijs van inenting, maar is lang niet overal geldig als reisbewijs. Het is de bedoeling dat er volgende week een digitaal en officieel erkend Europees coronacertificaat komt, dat ook wordt erkend bij internationaal verkeer.

Foto
iStock