Delen op social media kanalen

Leunen krijgt haar eigen Algemene Kennis Quiz (LAKQ). Op 9 oktober strijden teams van maximaal 5 personen tegen elkaar in het spel met vragen over zowel algemene zaken als Leunse historie en cultuur.

De plannen voor een Leunse kennisquiz ontstonden al voor de coronacrisis. Met alle maatregelen van het afgelopen jaar werd de quiz echter in de ijskast gezet. Tot nu, want met de huidige en aankomende versoepelingen is het organiseren van een dergelijke bijeenkomst onder dorpsgenoten weer prima mogelijk, hoopt Daan van Well, één van de initiatiefnemers. "We organiseren de quiz in De Baank. Na afloop is er een groot feest gepland waar we niet alleen de quizdeelnemers maar ook andere dorpsgenoten hopen te zien. Een grote happening, maar we hopen dat het tegen die tijd prima mogelijk is."

De quiz bestaat uit verschillende onderdelen en opdrachten. Vragen waar algemene kennis voor nodig is, wisselen zich af met actieve uitdagingen en kennistesten over Leunen zelf. "Heel veelzijdig" zegt Van Well. "Zo kun je niet van tevoren inschatten welk team er met de winst vandoor gaat."

Foto
LAKQ