Delen op social media kanalen

De politie heeft in 2020 minder boetes dan in 2019 uitgedeeld op het water in tegenstelling tot in de rest van ons land. In totaal trokken agenten vorig jaar 170 keer het bonnenboekje om een schipper op de Maas of andere Limburgse wateren te bekeuren. Dat zijn er twee minder dan in recordjaar 2019, maar bij elkaar toch nog goed voor een bedrag van 35.168 euro.

Het aantal boetes lag in ons land in coronajaar 2020 een heel stuk hoger dan het jaar daarvoor. Met 4800 waterboetes was dat bijna 50 procent meer, en bovendien het grootste aantal in zeven jaar tijd.

In de gemeente Venray werden in 2020 negen boetes uitgeschreven op het water, die in totaal goed waren voor een boetebedrag van 1.745 euro. De verbalisanten hadden geen dodemansknop, de bestuurder was te jong, geen reddingsvest en geen (geldig) vaarbewijs. 

Dat blijkt uit cijfers van het CJIB, meldt 1Limburg.

 

Foto
Jos Euwes