Delen op social media kanalen

Het torentje van het voormalig gemeentehuis van Wanssum is teruggeplaatst in het centrum van het dorp.

Recht tegenover de locatie waar het torentje in 2019 van zijn plek op het gemeentehuis werd gehesen, is woensdagmiddag het dorpsgezichtbepalende bouwwerk 'teruggegeven' aan de Wanssumse gemeenschap. De sokkel waarop de toren rust is versierd met kunstwerkjes die gemaakt zijn door Wanssumse basisschoolleerlingen. 

Het 2.000 kilo wegende torentje is de afgelopen tijd volledig gerenoveerd door Wanssumse ondernemers.  Onder de spits, op de plek waar ooit een klok hing, komt een grote sleutel te hangen die de openstelling van het nieuwe Ooijen-Wanssum natuurgebied symboliseert.  

Twee jaar geleden was het nog spannend of het torentje behouden kon blijven. Vroegere eigenaren van het gebouw (nadat het gemeentehuis werd gesloten, deed het pand jarenlang dienst als Chinees restaurant) hebben het torentje meermaals verzwaard en nog vaster aangedraaid, waardoor bij de ontmanteling twijfel ontstond of de toren heelhuids van het gebouw gehaald kon worden.

Uc4C9CjGu6o
Foto
Kiki Jaspers