Delen op social media kanalen

Op zaterdag 26 juni organiseert IVN Geijsteren-Venray voor jong en oud verschillende leuke activiteiten in, op en rond het water in het centrum van Wanssum. 

Tijdens de slootjesmiddag wil het IVN het waterbewustzijn van kinderen vergroten en wellicht steken hun (groot)ouders er ook nog wat van op. Slootjes zijn belangrijk voor het watermanagement en de biodiversiteit in Nederland. Doordat de kinderen zelf op zoek gaan, ontdekken ze op een laagdrempelige manier het leven in de sloot.

Evenals andere jaren kunnen de kinderen bootjes maken en die zelf te water laten. Dan ontdekken ze hoe de stroming van het water gaat. Verder mogen ze met een schepnet aan de slag om waterdiertjes te vangen. Wellicht ontdekt er iemand een grote spinnende watertor of een kokerjuffer met haar achterlijf verstopt in een van zandkorrels gemaakte kokertje. Maar er zijn nog veel meer waterdiertjes te vinden. De kinderen kunnen de namen van de diertjes vaststellen met een herkenningskaart of de diertjes bekijken onder een microscoop.

Alle materialen voor het maken van de bootjes en het vangen van de waterdiertjes is aanwezig. Ook is er, tegen een geringe vergoeding, koffie/thee met cake en limonade voor de kinderen te krijgen. Kortom een paar leuke uurtjes voor jong, maar zeker ook voor oud. Want ook voor volwassenen is het leuk om met water bezig te zijn en te ontdekken wat er allemaal leeft in, om en op het water.

Aanmelden voor dit waterfestijn is verplicht via info@ivn-geysteren-venray.nl. Er wordt gewerkt met twee tijdslots (van 13.00 - 15.00 uur en van 15.00 - 17.00 uur) om te grote drukte te voorkomen.  Alle activiteiten zijn gratis. De activiteiten vinden plaats aan de waterkant, daarom is begeleiding van (groot)ouders wenselijk. Parkeren kan op het parkeerterrein aan de Venrayseweg in Wanssum.