Delen op social media kanalen

De VVD in Venray maakt zich zorgen over de op handen zijnde verhuizing van het ziekenhuis.

De partij heeft vragen ingediend bij het college. 

Volgens de VVD wordt er te veel op de voordelen van een verhuizing van de Venrayse VieCuri-locatie gehamerd en is er te weinig oog voor de nadelen. "Noem de situatie zoals hij is, een verschraling van de zorg", zegt Wim de Schryver van de VVD. "Het is ook maar de vraag of je na verplaatsing nog wel van een ziekenhuis kan spreken. Er komen in het nieuwe pand immers geen bedden. Daarnaast is het duidelijk dat er een aantal functies gaat verdwijnen. Operatiekamers bijvoorbeeld. Verdwijnen veel voorkomende operaties, zoals staar-, knie-, of heupoperaties uit Venray?" vraagt hij zich hardop af in een statement dat de partij dinsdag naar buiten heeft gebracht.

Afgelopen maand werden er plannen gepresenteerd voor een nieuw ziekenhuis naast het bestaande gezondheidscentrum De Wieënhof. Er worden twee opties op het terrein onderzocht: de mogelijkheid om een nieuw gebouw neer te zetten naast het bestaande gezondheidscentrum en de optie om de ziekenhuisvoorziening te integreren met het gebouw van het bestaande gezondheidscentrum. In dat laatste geval moet er ook nieuwbouw worden gerealiseerd maar dan zal het nieuwe ziekenhuis kleiner zijn dan wanneer er geen deel van de bestaande Wieënhof kan worden gebruikt.

Foto
Omroep Venray