Delen op social media kanalen

Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe van 2021 is dinsdag uitgereikt aan de medewerkers van GGD Limburg-Noord.

Normaal gesproken worden de eerste Hollandse Nieuwe geveild; in 2019 nog voor maar liefst 95.500 euro. Dit jaar kon die veiling, net als in 2020, niet doorgaan in verband met de corona-maatregelen. Daarop is besloten het eerste vaatje te schenken aan mensen die voorop gaan in de strijd tegen corona. Vorig jaar was dat het IC-personeel, dit jaar werden de medewerkers van de GGD verrast met de nieuwelingen.

Ook twee andere locaties van de GGD ontvingen dinsdag als blijk van waardering een vaatje van de bekende eerste vette haring. 

Veiligheidsregio-Noord directeur Jac Rooijmans spreekt van een prachtig gebaar. "Ik ben trots dat we als GGD'en het eerste vaatje Hollandse Nieuwe mogen ontvangen. In het bijzonder GGD Limburg-Noord. Ik weet nog goed hoe ruim een jaar geleden van boven de rivieren gek werd gekeken naar Limburg en Brabant. 'Wat gebeurt daar in het zuiden?' zag je ze denken. Waar in de rest van Nederland corona nog niet echt voet aan wal had gekregen, was het hier in het zuiden al alle hens aan dek."

Vervolgens startte de GGD letterlijk met een A4'tje vol ideeën en een partytent met de voorbereidingen voor testlocaties en een vaccinatieprogramma. "Als je dan nu ziet waar we staan, kan ik alleen maar zeggen dat iedere medewerker van de GGD keihard gewerkt heeft voor de gezondheid van de regio."

Volgens Rooijmans komt de Hollandse Nieuwe op precies het goede moment. "Vroeger werd gezegd: Haring in het land, dokter aan de kant. In zekere zin is dat nu ook. We beginnen corona aardig terug te dringen. Helemaal verlost zijn we nog niet en misschien komen we er wel nooit van af, maar het gebaar om ons nu het eerste vaatje uit te reiken, doet goed."

 

Foto
Omroep Venray