Delen op social media kanalen

Daan Janssen (31), de huidige fractievoorzitter voor D66 Venray, zal zich niet kandideren voor het lijsttrekkerschap voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

Op dit moment loopt de kandidaatstelling waarna de leden van D66 Venray een nieuwe lijsttrekker kiezen.

Janssen heeft een prominente rol gespeeld bij de heroprichting van D66 in Venray. Met hem als lijsttrekker kwam de partij in 2014 met 3 zetels de raad in. Dat leverde hen direct een plek in de coalitie op. In 2018 werd dit resultaat herhaald. “Daar ben ik heel trots op”, zegt Janssen. “Maar meer nog ben ik trots op alles wat we al die jaren hebben bereikt. Zo hebben we verschillende initiatieven genomen voor een gezonder leefklimaat, heeft het speciaal basisonderwijs zich in Venray gevestigd, is het Gouden Leeuwplein vergroend en staat St. Anna letterlijk en figuurlijk weer in bloei.”

Na 8 jaar fractievoorzitterschap is het tijd om het stokje door te geven. “Uiteraard nadat ik deze raadsperiode netjes heb afgemaakt, maar ook daarna blijf ik betrokken bij D66 Venray. We zien wel in welke vorm. Ik kan deze club mensen gewoon niet missen”, aldus Janssen.

Afdelingsvoorzitter Felix Rippe vindt het jammer maar respecteert zijn keuze: “Hij heeft veel betekend voor de afdeling. Vanaf de heroprichting is hij één van de drijvende krachten achter het succes van D66 Venray.” Sindsdien is de afdeling in ledenaantal verdubbeld. Rippe maakt zich dan ook geen zorgen over de opvolging: ”Binnen onze afdeling is er geen gebrek aan deskundige mensen met talent en ambitie. Wie het ook wordt, wij blijven ons sterk maken voor een groener en gezonder Venray.”

In de zomer wordt de nieuwe lijsttrekker bekend gemaakt. In het najaar volgt de rest van de lijst.

Foto
D66 Venray