Delen op social media kanalen

Donderdag zijn tijdens een algemene ledenvergadering van Groen Links voor de afdeling Venlo en omstreken waar ook Venray onder valt drie lijsttrekkers gekozen, voor Venray, Venlo en Horst aan de Maas. 

Voor GroenLinks Venray treedt André van Maarschalkerwaard aan als lijsttrekker. De gemeenteraadsverkiezing van 2022 zal de eerste keer worden dat GroenLinks in Venray mee gaat doen. De (sub)-afdeling Venray is recent opgericht, en André was daarbij één van de initiatiefnemers.

"Met GroenLinks Venray moet er een frisse, schonere wind gaan waaien door Venray, en willen we meer aandacht voor de kwaliteit van onze leefomgeving" licht hij zijn motivatie toe. "Al decennialang worden er vooral stallen en logistieke hallen gebouwd en worden gebouwen met historische waarde gesloopt." Volgens van Maarschalkerwaard kan het ook anders. "We zullen meer oog moeten hebben voor de lange termijn, en moeten zorgen dat Venray een nóg mooiere omgeving wordt om te wonen, werken en recreëren."

Tijdens de ledenvergadering werd hij met een meerderheid aan stemmen verkozen tot lijsttrekker. "Ik ben ontzettend blij met de brede steun voor mijn kandidatuur, en heb er veel zin in om het geluid van GroenLinks te laten horen in Venray!"

Van Maarschalkerwaard is bij sommigen misschien bekend van de vele ballonvaarten die hij boven Venray uitvoerde, maar is ook al sinds 2015 politiek actief. In 2018 stond hij op de lijst bij een lokale partij, maar merkte dat de politieke idealen van GroenLinks veel beter bij hem passen.

Er is veel werk aan de winkel in Venray volgens André: "Lucht- en waterkwaliteit, onderwijs, zorg, integratie en het sociale domein zijn gebieden waarvoor echt meer aandacht moet komen. Daarnaast is het van belang dat integriteit in Venray weer inhoud gaat krijgen. Er wordt te gemakkelijk omgesprongen met verstrengelde belangen, en dat is funest voor het vertrouwen in de lokale politiek."

In het dagelijks leven is André van Maarschalkerwaard zelfstandig adviseur. Hij houdt zich bezig met computersimulaties voor gebouw gebonden installaties zoals ventilatiesystemen. Het zorgvuldig omgaan met het energieverbruik van gebouwen speelt daarbij een zeer belangrijke rol.

André is geboren in 1968 en woont met zijn vrouw en twee kinderen in het buitengebied van Leunen, op de plek waar hij in 1972 met zijn ouders neergestreken is. De oude boerderij is inmiddels al aardig op weg om verbouwd te worden tot een energie neutrale woning.

 

 

Foto
GroenLinks Venray