Delen op social media kanalen

Het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) telt in 2022 44 halve finalisten. Afgelopen jaren waren dit er nog 60. Dat is een van de belangrijkste veranderingen in het nieuwe regelement van het LVK, meldt 1Limburg.

Tijdens de laatste editie waren er ook maar 45 halve finalisten, maar dat had te maken met de coronacrisis. Het LVK-bestuur besloot het aantal te verlagen omdat er een geringe deelname werd verwacht. Uiteindelijk waren er 92 inzendingen waarvan er 20 de finale haalden. Deze was niet in een feesttent, maar bestond uit videoclips van de finalisten. Uiteindelijk won Hoondervel uit Haelen met 'Dorst is baeter met vrunj.'

Het komend seizoen kiest een vakjury 44 halve finalisten uit de inzendingen. Als gevolg hiervan volgen er geen 3 halve finales, maar nog maar 2. Deze zullen zoals gebruikelijk worden uitgezonden op L1 radio en televisie. Tijdens de uitzendingen worden de liedjes opnieuw beoordeeld door een een selectie van de vakjury. Ook kunnen luisteraars hun stem uitbrengen via sms.

De finale van het LVK is op vrijdag 11 februari in Venray. De organisatie streeft naar een volwaardig LVK met duizenden bezoekers.

Foto
Archief Omroep Venray