Delen op social media kanalen

Het Literair Café Venray is van start gegaan met de 29ste editie van de de schrijfwedstrijd Raadselige Roos. Deelnemers kunnen deelnemen door een gedicht en/of een prozaverhaal in te sturen. Het thema voor deze editie is ‘de overkant’ en is verplicht voor alle inzendingen.

De Raadselige Roos schrijfwedstrijd staat open voor iedereen, die de ambitie heeft een verhaal of gedicht te schrijven en biedt u als deelnemer naast een podium ook de gelegenheid om uw werk, prozaverhaal of gedicht, door een jury te laten beoordelen en met dat van andere schrijvers en dichters te (laten) vergelijken. Zoals bij elke wedstrijd horen ook bij een schrijfwedstrijd spelregels. Deze zijn op een aantal punten vernieuwd en zijn te lezen in de bijlage “Reglement Raadselige Roos 2021” en te vinden op: literaircafevenray.nl, onder de webpagina ‘Raadselige Roos’.

In het kort: Uw gedicht moet minimaal uit 50 en maximaal uit 150 woorden bestaan. Een verhaal uit minimaal 500 tot maximaal 1500 woorden. Beide mogen niet eerder gepubliceerd zijn en moeten in het Nederlands geschreven zijn. De inzendingen kunnen uitsluitend volgens de spelregels en per e-mail worden ingezonden naar: raadseligeroos@literaircafevenray.nl. 

Inschrijvingen moeten vóór vrijdag 1 oktober 2021 binnen zijn. 

Net als in de voorgaande jaren verschijnen de werken van de winnaars van de Proza-, Poëzie- en Publieksjury in de bundel de Raadselige Roos 2021 samen met passende beeldende werken. Naast de bundel ontvangen de eerste prijswinnaars een trofee, een juryrapport en boekenbon. De tweede en derde prijswinnaars een juryrapport, een boekenbon en natuurlijk voor alle winnaars de inmiddels traditionele bos Roojse rozen. Naast de drie prijswinnaars door de vakjury’s Proza en Poëzie en de winnaar van de Publieksjury kiest elke jury nog vijf verhalen of gedichten, die weliswaar niet in de prijzen vielen, maar op grond van hun kwaliteit toch zeker wél de moeite waard zijn om eveneens in de bundel Raadselige Roos 2021, met een passend beeldend werk, gepubliceerd te worden.