Delen op social media kanalen

Donderdag rond 19.40 uur trof een wandelaar tijdens een boswandeling aan de Vredepeelweg in Overloon, een object aan wat hij herkende als een antipersoneelsmijn uit de Tweede Wereldoorlog. Tijdens onderzoek van de politie bleek het inderdaad om een Duitse springmijn (S-mine) te gaan.

De EODD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie), die direct ter plaatse kwam heeft de mijn geruimd en vernietigd. Er worden nog veel objecten en explosieven uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen die nog springstof bevatten. Vaak is de ontsteker beschadigd. Daarom zijn degelijke objecten erg gevaarlijk, aldus de politie.

Het is dus van belang om altijd de politie te bellen als er een (vermoedelijk) explosief wordt aangetroffen. Raak het object nooit aan! De politie heeft mensen in dienst die speciaal zijn opgeleid voor het herkennen van explosieven en munitie.

Foto
Archief Omroep Venray