Delen op social media kanalen

Nu de covid-cijfers dalen en de overheid versoepelingen heeft aangekondigd, is er door het crisisteam van VieCuri nagedacht wat dit betekent voor de covid-maatregelen binnen VieCuri. Aanpassingen worden altijd op de volgende wijze overwogen: Wat is het (aangepaste) beleid van de overheid? Zijn aanpassingen regionaal verantwoord (besmettingscijfers)? En tot slot ‘Hoe is het met de drukte en het sentiment in VieCuri en laat dit aanpassingen toe?’ Het doel van de maatregelen is en blijft het voorkomen en verspreiden van infecties.


Het ziekenhuis sluit aan bij de landelijk versoepelingen als het gaat om de horeca. Per 5 juni mag het binnenterras van La Vie in Venray en Venlo weer open. De anderhalve meter moet uiteraard gewaarborgd blijven en er mogen maximaal twee personen aan een tafel. De openingstijden van La Vie blijven voorlopig hetzelfde. Verder zijn patiënten weer welkom in restaurant ThuiZ (Venlo).

De anderhalve meter en het dragen van mondneusmaskers is nog altijd beleid van de overheid en dus ook bij VieCuri. Ook als je gevaccineerd bent. 

De bezoekersregeling blijft voorlopig ongewijzigd. Om in de patiëntenkamer anderhalve meter afstand te kunnen houden van elkaar kan er maximaal één bezoeker per patiënt aanwezig zijn. Heeft u een afspraak bij de poli: ‘Kom alleen, kom niet te vroeg en blijf niet langer dan noodzakelijk.’ Om dit te kunnen handhaven, blijft de huidige regeling voorlopig bestaan (inclusief de toegangscontrole).

Foto
Archief Omroep Venray