Delen op social media kanalen

Otto Work Force-directeur Frank van Gool pleit voor meer controle en certificering op de huisvesting voor arbeidsmigranten.

Volgens de directeur van het Venrayse arbeidsmigranten-uitzendbureau is de situatie bij een boerderijcomplex in Linne, waar vorige week 58 Roemeense arbeidsmigranten onder erbarmelijke omstandigheden werden aangetroffen, het gevolg van huisvesting die in Limburg onder de maat is.

Dat zegt de directeur van het Venrayse bedrijf tegen L1. 

"Ik vind dat de gemeente Maasgouw een steek heeft laten vallen door niet meteen vervangende huisvesting voor deze mensen te regelen. Al was het maar voor een paar dagen in een hotel. Dat is het minste wat de gemeente had kunnen doen", stelt Van Gool. De situatie die zich nu heeft voorgedaan, kan volgens de Otto-directeur niet door de beugel. "Dit had niet mogen gebeuren in onze welvaartsmaatschappij." Otto Work Force werkt zelf met arbeidsmigranten en faciliteert ook huisvesting.

Inmiddels weet de gemeente Maasgouw niet waar de Roemeense migranten zijn en dat steekt Van Gool. "Ze zijn spoorloos verdwenen en niemand weet waar ze zitten. Dat kan natuurlijk niet. Misschien zijn ze overgeleverd aan uitbuiting. Ze komen uit een ver land om hier geld te verdienen en doen werk waar wij geen Nederlanders voor kunnen vinden. Deze arbeiders moeten fatsoenlijk behandeld worden", zegt Van Gool.

Foto
Pixabay