Delen op social media kanalen

Prettig Ouder Worden in Landweert organiseert op 13 juli een scootmobielentocht.

"Het wordt een behoorlijke tocht van 15 kilometer", zegt initiatiefneemster Daniëlle van Bommel. "De meeste scootmobielen hebben een accu die zo'n 20 kilometer mee kan, dus dat moet te doen zijn. Maar we roepen deelnemers wel op om de accu even goed op te laden voordat ze deelnemen aan de tocht", voegt ze er lachend aan toe.

Volgens Van Bommel is het aanbod in activiteiten voor scootmobielbezitters beperkt. "Zelf rijd ik ook in een scootmobiel en ik merk dat je dan nogal eens tegen wat beperkingen aanloopt qua activiteiten. We kunnen bijvoorbeeld wel kleine stukjes lopen. Activiteiten zijn echter vaak voor lopende mensen óf voor rolstoelgebruikers." Daarom wil de Venrayse nu een tocht organiseren die zich juist richt op scootmobielrijders. "Een scootmobielentocht is een superleuke manier om mensen die je niet kent, maar die wel met dezelfde problemen te maken krijgen, te ontmoeten." 

De scootmobielentocht is voor iedere scootmobielrijder toegankelijk en gratis, maar Van Bommel benadrukt dat men zich van tevoren moet aanmelden via prettigoudworden@Landweert.nl . "Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen. Omdat we een behoorlijke tocht maken, is veiligheid en begeleiding extra belangrijk. Er is een verkeersregelaar aanwezig, twee begeleiders rijden mee en er is een EHBO'er gevonden die met de fiets met ons mee rijdt. Een grotere groep is door die kleine opzet niet mogelijk, maar bij te veel animo organiseren we gewoon nog een tweede tocht", zegt Van Bommel. De tocht start 13 juli om 14:00 uur op de parkeerplaats van 't Stekske.

Foto
Pixabay