Delen op social media kanalen

Op de Venrayse terrassen voert bier van Bavaria de boventoon. Dat blijkt uit cijfers van Datlinq, een bedrijf dat data over de foodservice verzamelt.

Venray is daarmee de meest oostelijke gemeente van het Bavaria-bolwerk, dat voor een groot gedeelte vanuit het Brabantse Lieshout wordt gerund. Rondom Lieshout zijn alle gemeenten Bavaria-georiënteerd. Venray is de enige Limburgse gemeente waarin Bavaria het merk is dat het meest geschonken wordt. Limburgse gemeenten uit de regio schenken eerder Hertog Jan (met de hoofdvestiging in Arcen) en Lindeboom (met de hoofdvestiging in Neer).

In Limburg zijn de Limburgse bieren sowieso in trek. Brand bier wordt in Midden- en Zuid-Limburg het meest gedronken. In heel Limburg is slechts één gemeente waar het meest bekende biertje van heel Nederland het vaakst getapt wordt: In Brunssum staat tapbier van Heineken het vaakst op de kaart.

Datlinq bekeek voor ruim vijftienduizend hotels, cafés en restaurants welk biermerk het zogeheten hoofdmerk is. Vaak hangt het logo van het hoofdmerk op de gevel van de horecazaak.

Foto
Pixabay