Delen op social media kanalen

Wijkplatform Brukske kreeg woensdag een cheque van € 3.000,- uitgereikt van de aannemers Janssen de Jong OnderhoudPlus, Jongen Bouwpartners en Raedts. Als dank voor de fijne samenwerking met de wijkbewoners. De drie aannemers hebben onlangs 240 badkamers in de wijk vervangen, in opdracht van Wonen Limburg.

Peter Renkens, namens de aannemers: “We hebben als één partij de opdracht uitgevoerd. Iedereen die aan de klus werkte, droeg dezelfde herkenbare bedrijfskleding. Wel zo fijn voor de bewoners, omdat ze op deze manier niet het gevoel kregen dat er vele verschillende bedrijven over de vloer kwamen. Ook hadden we een bouwkeet in de wijk staan met daarin een proefopstelling van de badkamer. Daar kwamen dagelijks bewoners met allerlei praktische vragen. We waren zichtbaar en dichtbij en dat werkte heel goed.”

“We zijn heel blij met het slagen van dit project en willen graag iets terugdoen voor de bewoners”, gaat Renkens verder. “Normaal gesproken zou er een feestelijk moment gepland worden na de oplevering, maar wegens de coronamaatregelen is dat helaas niet mogelijk. In plaats daarvan willen we daarom graag een donatie doen aan wijkplatform Brukske.”

De donatie is speciaal bestemd voor het project Speelcoach Henk. Bijna iedereen in Brukske kent speelcoach Henk Willemsen. Hij fietst door de wijk en spreekt links en rechts kinderen aan. Hij organiseert ook allerlei activiteiten voor de kinderen van Brukske. Zoals survivallen, een fietscross en een kinderkermis. Petra van Duijnhoven van het Wijkplatform: ”Henk is een verbinder. Hij weet kinderen bij elkaar te brengen, maar ook volwassenen. Hij heeft de gave om iedereen te laten weten, te laten voelen, dat iedereen ertoe doet. In Brukske hoort iedereen erbij.”  

Met de vernieuwing van de badkamers zijn de werkzaamheden in Brukske afgerond. Wonen Limburg ging in 2018/2019 bij 750 huishoudens in de wijk langs. Uit die gesprekken bleek dat er meer bewoners last van vocht en schimmel hadden dan bij de corporatie bekend was. Daarom besloot ze het probleem grootschalig aan te pakken door veel badkamers geheel of gedeeltelijk (vervroegd) te vernieuwen. Ook werden kopgevels geïnspecteerd en waar nodig na-geïsoleerd. Daarnaast zijn inmiddels alle woningen van Wonen Limburg in Brukske energetisch verbeterd.