Delen op social media kanalen

Vanaf aankomende zaterdag mogen er weer 50 bezoekers tegelijk naar een viering in de kerk. Dat heeft het Bisdom Roermond bekendgemaakt.

Eerder stond het maximale aantal vast op 30 personen. Doordat het aantal besmettingen met het corona-virus al geruime tijd daalt en de landelijke versoepelingen geen problemen veroorzaken, is het bisdom van mening dat ook het aantal personen dat een viering bijwoont omhoog kan.

Voor grotere kerkgebouwen met meer dan 300 reguliere zitplaatsen geldt dat maximaal 15 procent van het aantal zitplaatsen kan worden benut. In kerkgebouwen met meer dan 1.000 reguliere zitplaatsen kunnen maximaal 250 personen worden toegelaten. Voor alle kerkgebouwen geldt dat de genoemde maximum aantallen kerkgangers alleen kunnen worden toegelaten als de gelovigen onderling anderhalve meter afstand kunnen houden. Ook de andere basisregels uit het protocol ‘Kerkelijk leven op anderhalve meter’, zoals bijvoorbeeld de regels over vooraf reserveren, niet zingen, communie uitreiken, hygiëne en het dragen van mondkapjes blijven gelden.

 

Foto
Omroep Venray