Delen op social media kanalen

Het Oorlogsmuseum in Overloon grijpt de heropening op zaterdag 5 juni aan om direct een nieuwe tijdelijke tentoonstelling te presenteren.

In Jeep Sensation ligt de nadruk op voor veel mensen het symbool van de bevrijding van Europa: De Jeep. In deze nieuwe tijdelijke tentoonstelling is het mogelijk om veel verschillende types Jeeps bij elkaar te zien. Van vroege vooroorlogse modellen tot een exemplaar dat in 1945 tegen het einde van de oorlog nog van de band rolde. Speciaal voor deze expositie zijn enkele voertuigen professioneel gerestaureerd of geconserveerd.

De Jeep-tentoonstelling is niet de enige nieuwigheid nu het Oorlogsmuseum haar deuren weer mag openen. In het voorste deel van het museum is een nieuwe ruimte gebouwd voor tijdelijke tentoonstellingen en in de Militaire Hal wordt nog druk gebouwd aan een nieuw paviljoen. Vlak voor de zomervakantie zal deze ruimte in gebruik worden genomen. In het paviljoen zijn straks onder andere de resten van een Lancaster bommenwerper te zien.

Foto
Oorlogsmuseum Overloon