Delen op social media kanalen

De 43-jarige man die in november 2019 met zijn tractor een dodelijk ongeluk in America veroorzaakte, heeft een taakstraf van 180 uur opgelegd gekregen.

De rechter hield bij het opleggen van de straf rekening met de wens van de nabestaanden, die vroegen de tractorbestuurder niet te hard te straffen. Volgens hen heeft de man al ernstig geleden onder het veroorzaken van het ongeval.

De 43-jarige man reed op vrijdag 8 november 2019 met zijn tractor over de Laagheideweg in America. De maaiarm achter zijn tractor hing door een defect niet op de juiste plek, waardoor het zicht vanuit de cabine slecht was. Hoewel hij wist dat dit gevaarlijk kon zijn en de monteur al gebeld was, waagde hij zich toch op de weg. Daar zag hij een 83-jarige fietser uit Veulen over het hoofd, die vervolgens waarschijnlijk door de maaiarm werd geraakt en later in het ziekenhuis overleed.

Foto
Rechtspraak.nl