Delen op social media kanalen

Op de Dag van de Persvrijheid gaat het om de vrijheid van journalisten om hun belangrijke maatschappelijke taak in veiligheid en onafhankelijkheid uit te kunnen oefenen. Maar het gaat er naar de overtuiging van de NLPO ook om dat journalisten hun taak goed, en op een professioneel niveau kunnen uitvoeren.

Dat laatste is voor veel lokale publieke omroepen geen vanzelfsprekendheid. Wat betekent persvrijheid nog als je weliswaar een vrije omroep hebt, maar zonder dat deze beschikt over voldoende middelen om de journalistieke taak uit te oefenen? En dat terwijl de lokale omroep een essentiële laag in ons mediabestel vormt, en van groot belang voor het functioneren van de lokale democratie. Persvrijheid betekent ook dat er voldoende middelen moeten zijn om die cruciale en onafhankelijke journalistieke taak uit te kunnen voeren. Daarom roept de NLPO een nieuw kabinet daarom op om meer te investeren in de lokale omroep.

Op die manier kan iedereen, onafhankelijk van waar in Nederland je woont, over een onafhankelijke lokale journalistieke waakhond beschikken.

Op deze Dag van de Persvrijheid een videoboodschap van Marc Visch, directeur NLPO.

sjr-GZxcnsk
Foto
Archief Omroep Venray