Delen op social media kanalen

De politie heeft zondag op vijf plaatsen in Noord-Limburg boetes uitgedeeld in buitengebieden. De boetes werden gegeven voor geslotenverklaringen, het niet volgen van aangegeven routes, loslopende honden en voor inrichtingseisen voor motoren.

De controles vonden tussen 08.00 en 14.00 uur plaats in Geijsteren, Vredepeel, Mook, Plasmolen en Well. Het ging om een gezamenlijke actie waarbij diverse partners betrokken waren zoals de Koninklijke Marechaussee, gemeenten, de Groene Brigade en natuurbeheerders.

Aanleiding voor de controles waren de druk op de natuur die in deze coronatijd groot is. Zo is er overlast van achtergebleven zwerfvuil en houden sommige recreanten zich niet aan de regels. Daarnaast is het broedseizoen in volle gang en gaan reeën in deze tijd lammeren.

Foto
Archief Omroep Venray