Delen op social media kanalen

Na een maagverkleinende operatie in Máxima MC (MMC) krijgen patiënten langdurige nazorg en intensieve begeleiding, met als doel om de gezonde leefstijl te bevorderen en behouden. Het hele traject, inclusief de maagverkleining, duurt vijf jaar.

Om patiënten goed te ondersteunen bij dit intensieve behandeltraject werd er voortdurend gezocht naar mogelijkheden en samenwerkingsverbanden om de zorg te verbeteren.

Dankzij een samenwerking tussen MMC (Eindhoven) en VieCuri Medisch Centrum kunnen patiënten uit Noord-Limburg de nazorg door de chirurg voortaan in het ziekenhuis in Venlo ontvangen. Zo worden deze patiënten na de operatie dichter bij huis begeleid. Veel patiënten die bij dit intensieve traject begeleid worden komen uit de omgeving van Venlo.

Door de medische controles voor deze patiënten in VieCuri te verzorgen wordt de patient minder belast omdat hij of zij dan minder reistijd heeft. Frits Aarts, chirurg bij VieCuri: “Ik ben blij dat wij op deze manier kunnen bijdragen aan betere zorg voor de patiënten uit onze regio. Het is een lang en intensief traject en op deze manier maken we het minder belastend voor de patiënt.”

Foto
VieCuri Medisch Centrum
Bron
VieCuri Medisch Centrum