Delen op social media kanalen

Maandag hielden demissionair minister-president Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge weer een persconferentie inzake de coronacrisis. 

Kleine winkels met een oppervlakte tot 50 vierkante meter mogen vanaf 27 maart maximaal twee klanten ontvangen. Daarboven geldt een norm van één klant per 50 vierkante meter. "Ook hier geldt: timeslots van tien minuten, winkel alleen en maak minimaal vier uur van tevoren een afspraak", aldus Rutte.

Mogelijk mogen de terrassen op 31 maart worden geopend, als de besmettingscijfers het toelaten en als het reproductiegetal (R) rond de 1 blijft en als de belasting van de ziekenhuizen niet al te veel meer stijgt.

Het huidige pakket aan maatregelen wordt verlengd tot en met 30 maart. Tijdens de verkiezingen op 15,16 en 17 maart gelden een paar uitzonderingen, want de avondklok, die tot en met 30 maart van kracht is, mag volgens Rutte "vrije verkiezingen niet in de weg staan. Ambtenaren die tijdens de verkiezingen moeten werken, kunnen een schriftelijk bewijs krijgen waarmee ze worden gevrijwaard van de avondklok. Ook mensen die om een of andere reden alleen na 21.00 uur kunnen stemmen, mogen dat. De uitzonderingen gelden alleen voor activiteiten bij de verkiezingen horen, benadrukt hij.

Op 23 maart volgt een nieuwe persconferentie. 

 

 

Foto
Pixabay