Delen op social media kanalen

De Dorpsraad van Overloon is een inzamelingsactie gestart voor de realisatie van een plaquette bij het Vrijheidsmonument, aan het 14 Oktoberplein.  

Daar wordt elk jaar even stilgestaan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de prijs die voor vrijheid, zeker ook in Overloon in 1944, is betaald. Maar de namen van alle Overloonse slachtoffers zijn daar nu nog niet te zien. In de Theobalduskerk hangt wel een lijst met namen, maar omdat de kerk vaak dicht is, vervaagt automatisch ook de herinnering aan de slachtoffers, aldus de Dorpsraad.

De Dorpsraad Overloon wil graag een nieuwe plaquette plaatsen, op de grond bij het Vrijheidsmonument. Deze zouden zij graag op 14 oktober 2021 willen onthullen. Deze plaquette kost uiteraard geld. Namelijk € 1810,--.  De Dorpsraad wil de helft bijleggen maar hoopt dat vanuit de inwoners, de verenigingen en de ondernemingen in Overloon ook een financiële bijdrage wordt geleverd. Via geef.nl is er daarom een inzamelingsactie gestart. 

De Dorpsraad gaat ervoor, dat de plaquette, van natuursteen, zowel qua vorm als qua materiaal goed aansluit bij het monument. Hierop staan alle namen van de in de oorlog door het geweld omgekomen Overloonse burgers.

 

 

Foto
Albert Hendriks