Delen op social media kanalen

Op 20 januari worden door het hele land in bibliotheken, basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven (online) voorleesontbijten georganiseerd. Door de huidige maatregelen zijn veel kinderen thuis, daarom kiezen de Limburgse bibliotheken met hulp van Cubiss ervoor digitaal kinderen in Limburg te laten aanschuiven bij het voorlezen.

Kinderen en hun ouders kunnen via de digitale weg luisteren naar de verhalen die door Beppie Kraft, Kiki van Aubel, Frans Pollux en gedeputeerde Robert Housmans worden voorgelezen. Er zal onder andere worden voorgelezen uit het Prentenboek van het jaar 2021 ‘Coco kan het!’ Op die manier is er op een veilige en passende manier aandacht voor taalontwikkeling via de Limburgse bibliotheken.

De video’s zullen via de lokale bibliotheken tijdelijk beschikbaar worden gemaakt via sociale media of website. In Venray en Horst aan de Maas zorgt BiblioNu hiervoor. Om de auteursrechten te respecteren worden de video’s tot 1 februari beschikbaar gesteld en is er soms een wachtwoord nodig, dat je gratis kunt krijgen via de bibliotheek. De lokale bibliotheek vind je via: bibliothekenlimburg.nl

 

Foto
Archief Omroep Venray