Delen op social media kanalen

Elk jaar aan het begin van het nieuwe jaar vindt tijdens een gezellige bijeenkomst de bekendmaking van de winnaars van de schrijfwedstrijd de ‘Raadselige Roos’, van Literair Café Venray voor amateur- schrijvers en -dichter uit Nederland en Vlaanderen, plaats. Deze bijeenkomst werd de voorafgaande in het bijzijn van vele deelnemers, genodigden en belangstellenden door in de foyer van de Venrayse Schouwburg georganiseerd.

Helaas is, zoals iedereen zal begrijpen, een dergelijke fysieke bijeenkomst in de schouwburg, voor de inmiddels achtentwintigste editie van de Raadseloge Roos, in 2021 niet mogelijk. De organisatie heeft gezocht naar een passend en haalbaar alternatief, waarmee zij zowel recht kunnen doen aan de literaire bijdrages van onze deelnemers, met in totaal 74 inzendingen, als ook hen voor hun deelname aan de Raadselige Roos kunnen bedanken.

De organisatie heeft uiteindelijk voor dit alternatief kunnen kiezen. Er is een PowerPoint-presentatie gemaakt, waarin de winnende gedichten en verhalen, juryrapporten, en de bijbehorende beeldende werken worden genoemd en getoond. De verhalen en gedichten van de vijftien deelnemers, die genomineerd zijn voor publicatie in de Raadselige Roos 2020, worden eveneens met het beeldend werk genoemd en getoond.

Vanaf zondag 17 januari 2021 kunnen alle belangstellenden op YouTube deze presentatie met de prijsuitreiking en bekendmakingen bekijken. De precieze URL hiervoor wordt komende week o.a. op de website van Literair Café Venray en aan alle deelnemers aan de Raadselige Roos 2020 per e-mail meegedeeld.

De genomineerden voor publicatie zijn voorafgaand van hun selectie op de hoogte gebracht. De uiteindelijke winnaars in de verschillende categorieën worden pas zondag 17 januari middels YouTube bekendgemaakt. Alle deelnemers, winnaars en genomineerden van de Raadselige Roos 2020 krijgen aansluitend de bundel Raadselige Roos 2020, c.q. de trofee, juryrapport en boekenbon toegestuurd of thuis overhandigd.

Voor de seizoenpashouders is er een bijzondere attentie. Omdat zij door een seizoenpas 2020-2021 voor de schrijversbijeenkomsten van Literair Café Venray te kopen, het Literair Café blijft steunen, zullen zij hen de bundel de Raadselige Roos 2020 toesturen of in hun brievenbus brengen. Dit als blijk van waardering en dankbaarheid voor hun lidmaatschap.