Rene Janssen uit Venray heeft een roman geschreven 'De Kippendief'. Eind jaren zeventig zorgt de komst van woonwagenbewoners uit Hongarije voor een hoop commotie in de omgeving van De Spurkt in Venray. In dit boek worden een kruidenvrouwtje, een stroper, een zwerver, een boer en de leider van het woonwagenkamp gevolgd. De hoofdpersonen raken verwikkeld in diverse gebeurtenissen. Het regelmatig verdwijnen van kippen loopt als een rode draad door het verhaal en iedereen speculeert wie nou de kippendief kan zijn.


Rene Janssen groeide op in De Spurkt. Het verzinnen van verhalen en in de huid kruipen van zijn personages vond hij al op jonge leeftijd geweldig. Zijn boeken spelen zich af in de omgeving van zijn geboortedorp Venray. Hij hoopt met zijn boeken het stoffige genre dat streekromans hebben gekregen weer nieuw leven in te blazen. Eerder verschenen van zijn hand 'Manke Gradus' 'Enkele reis Ierland' en 'Het kattenvrouwtje'.

Janssen is ook actief op YouTube. Onder meer met 'Venraays voor beginners'.