Het ministerie van Defensie informeert u graag over de militaire oefeningen Pale Strike en Joint Falcon die volgende week, week 50, op of rond de omgeving van de Luitenant-generaal Bestkazerne in De Peel plaatsvinden.

Van 7 tot en met 11 december, worden militairen opgeleid in het coördineren van luchtsteun aan grondtroepen. De zogenaamde Joint Terminal Attack Controllers (JTAC) trainen de procedures voor grond-luchtsamenwerking. Het trainen van de grondeenheden zal gebeuren met jachtvliegtuigen en helikopters van Defensie en een civiele jet-trainer. De JTAC trainingen zijn vanaf het middaguur gepland tot 22.00 uur in de avond.

Op donderdag 10 december zullen verschillende helikopters van Defensie militairen van de Luchtmobiele Brigade ondersteunen in hun training. Zij worden onder helikopter begeleiding afgezet en weer opgehaald op De Peel. Joint Falcon duurt van 18.00 uur tot 20.30 uur.

Het opleiden van militairen is belangrijk omdat deze training nu, later levens kan redden tijdens militaire operaties. Het coördineren van vuursteun op korte afstand aan grondeenheden door vliegtuigen en helikopters vergt een grote mate precisie. Dit maakt een goede opleiding voor JTAC noodzakelijk. Tijdens de oefening Joint Falcon wordt het transport van luchtmobiele eenheden met helikopters beoefend. Om veilig te kunnen opereren in oorlogsomstandigheden moeten verplaatsing van grondeenheden door de lucht vooraf goed worden beoefend.


 

Foto
Marion Minten (Omroep Venray)