Een 13-jarige jongen uit Blitterswijck is vrijdagochtend door een inhaalactie van een andere fietser tegen een geparkeerde auto gebotst. De Blitterswijcker fietste tussen Tienray en Horst op het fietspad van de Tienrayseweg. Door de inhaalactie van de fietser, kwam de jongen in de verdrukking en kon de geparkeerde auto, die half op het fietspad geparkeerd stond, niet meer ontwijken. Inhaalruimte was er niet.

De jongeman kwam er met spier en nekklachten vanaf. Het had, volgens zijn moeder heel anders kunnen aflopen. Zijn fiets echter, raakte door de botsing dwars doormidden (zie foto). De andere fietser bekommerde zich totaal niet om de jongen. Die reed, na een keer omgekeken te hebben gewoon door.

De moeder van de jongen vraagt zich echter af, wie deze fietser is. Ze wil hem duidelijk maken dat het normaal is om andere mensen hulp aan te bieden.