Wethouder Anne Thielen maakt zich grote zorgen over zorgaanbieders die misbruik maken van het zorgstelsel. Zij speelt met de gedachte om sociale rechercheurs in te schakelen die bij de aanbieders gaan controleren of ze de gelden die Venray besteedt aan de zorg, goed gebruiken.

Dit meldt Dagblad de Limburger in haar uitgave. De gemeente wil vanaf volgend jaar flink gaan besparen op de uitgaven aan de zorg, wat in 2024 moet uitkomen op ruim 4 miljoen Euro. Dit heeft de gemeenteraad gesteld tijdens de vergadering over de financiën van 2021, zodat ook in de toekomst de zorg gewaarborgd blijft voor de mensen die dat nodig hebben.

Thielen vindt dat de kwaliteit van de zorg niet mag lijden gedurende de bezuinigingen. „We moeten een evenwicht vinden tussen de eigen verantwoordelijkheid van de inwoners en hulp van de overheid”, stelde de wethouder. „We willen met nagenoeg hetzelfde geld meer zorg gaan verlenen. Dat betekent dat we goed naar de kosten moeten kijken.” Een van de mogelijkheden daartoe is aanbieders die alleen maar willen profiteren van het zorgstelsel, en daar dus flink geld aan verdienen, streng aan te pakken.

Daarnaast wil de wethouder de info die daaruit komt, onder meer gebruiken bij de regionale aanbesteding van de zorg.

Foto
Pixabay-colibri5
Bron
Dagblad de Limburger