In week 41 wordt de grond-lucht samenwerking en het leveren van luchtsteun voor grondtroepen getraind; de zogenaamde Close Air Support (CAS) procedures. Het trainen van de grondeenheden zal gebeuren met Belgische Marchetti trainingsvliegtuigen en de L-39 Albatros Jet-Trainer. De training zijn gepland tussen 09.00 en 17.00 uur. 

CAS is een vorm van directe luchtondersteuning aan grondtroepen, waarbij militaire gevechtsvliegtuigen vuursteun leveren op korte afstand voor de eigen troepen die in benarde situaties zitten. CAS vergt een grote mate van coördinatie tussen lucht- en grondeenheden en daarom is goede training noodzakelijk. Op langere termijn kan deze training nu, levens redden later tijdens missies in het buitenland.

Defensie bereidt militaire trainingen zorgvuldig voor. Operationele maar ook klimatologische omstandigheden kunnen er voor zorgen dat trainingen anders verlopen dan vooraf aangekondigd. 

Wanneer er overlast of hinder wordt ervaren, kan men dit melden via het online klachtenformulier. Op luchtmacht.nl/vliegbewegingen is meer informatie over vliegbewegingen en trainingen te vinden.

Foto
runway28